Bachelor in de toegepaste taalkunde

Drie talen actief onder de knie krijgen, interculturele communicatie en vertalen en tolken mateloos fascinerend vinden, de nieuwste taaltechnologie willen ontdekken: alvast drie goede redenen om te kiezen voor Toegepaste Taalkunde! Aan jou de keuze: combineer Engels, Duits of Frans met Italiaans, Spaans, Russisch, Turks, Duits, Frans of Engels en treed binnen in de boeiende wereld van de academische taalprofessional.

Opbouw

De opleiding tot Bachelor in de toegepaste taalkunde is een driejarige academische opleiding. Je kiest vanaf de start voor twee vreemde talen (naast het volwaardige pakket Nederlands). Met het aanbod van Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch, Spaans en Turks (uniek in Vlaanderen!) kan je vele combinaties maken. De algemene vakken uit de opleiding geven je een ruime kennis mee. Er wordt van jou verwacht dat je tijdens de bacheloropleiding gedurende één semester in het buitenland gaat studeren. Een buitenlandverblijf tijdens de opleiding zorgt voor een reële meerwaarde. Dankzij een dergelijk taalbad krijgt je taalbeheersing immers een sterke boost. Nieuw is dat je het bachelorprogramma ook kan volgen via een vierjarig parcours (AEL-parcours) waarbij je twee jaar in het buitenland studeert. Na de gemeenschappelijke bachelor kies je voor één van de drie masteropleidingen: Meertalige communicatie - Tolken - Vertalen

Brochure

Alumni aan het woord

Onze afgestudeerden aan het woord: waarom kozen ze voor Toegepaste Taalkunde? Wat zijn volgens onze afgestudeerden de sterke punten? En hoe helpt de opleiding hen bij het uitoefenen van hun beroep.

Onze afgestudeerden op de arbeidsmarkt.

Opleidingsfiches (2018-2019)