Een opleiding kiezen

Alle opleidingen in het studiegebied van de Toegepaste Taalkunde staan in het teken van talenstudie.

Zoek je naar een talenstudie van het hoogste niveau die praktisch gericht is, dan ben je aan het juiste adres. Talen studeren is hier een kwestie van talen perfect leren beheersen, begrijpen, lezen, spreken, schrijven. De opleiding biedt een praktijkgerichte aanpak met een serieuze academische onderbouwing. Op masterniveau heb je de keuze tussen een master in het tolken, een master in het vertalen, een master in de meertalige communicatie of een educatieve master.

    

Infodagen

Om kandidaat-studenten wegwijs te maken in onze opleidingen organiseren de faculteit en de vakgroep jaarlijks meerdere infomomenten.

Wij organiseren onze infomomenten op verschillende locaties:

zaterdag 16/03/19 van 10 tot 13u

Campus Boekentoren, Blandijnberg 2

Alle opleidingen Letteren en Wijsbegeerte

 

Aansluitend 16/03/19 van 12-14u30

Campus Mercator, Groot-Brittanniëlaan 45

Toegepaste Taalkunde op de eigen campus

 

Zaterdag 27/04/19 van 10-13u

Campus Mercator, Groot-Brittanniëlaan 45

Toegepaste Taalkunde op de eigen campus

 

Zaterdag 29/06/19 van 10-13u

Campus Ufo,

Sint-Pietersnieuwstraat 33

Alle opleidingen van de UGent

 

Dinsdag 10/09/19 van 10-13u

Campus Mercator, Groot-Brittanniëlaan 45

Toegepaste Taalkunde op de eigen campus

 

 

Infodagen ouders

De Universiteit Gent organiseert ook infodagen voor ouders. Tijdens deze infosessies krijg je uitleg over de studieaanpak aan de universiteit, het verloop van een academiejaar, de begeleidingsmogelijkheden, de studiekosten, huisvesting, studentenvoorzieningen, enz.

Open lessen

Tijdens de herfst- en krokusvakantie kan je zelf ontdekken of Toegepaste Taalkunde (vertalen, tolken, meertalige communicatie) iets voor jou is. Je krijgt de kans om samen met onze eerstejaarsstudenten de colleges mee te volgen en te proeven van ons talenaanbod: Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch en Turks. Er worden geen speciale lessen voorbereid, je volgt de lessen gewoon samen met onze studenten en maakt dus live mee hoe het er tijdens de colleges aan toe gaat. Om de lessen zo weinig mogelijk te storen, is het aantal toegelaten studenten beperkt. Alle info en inschrijven voor de Open Lessen.

Sid-ins

Het Departement Onderwijs en de Centra voor Leerlingbegeleiding (CLB) organiseren tijdens de eerste maanden van het jaar in elke Vlaamse provincie een SID-in beurs. SID-in staat voor Studie Informatie Dagen. Het opzet van de SID-ins is om de laatstejaars secundair onderwijs kennis te laten maken met de studiemogelijkheden na het secundair onderwijs en hen zo te ondersteunen in hun studiekeuze(proces). Ook de Universiteit Gent is aanwezig op deze SID-ins. Uit alle faculteiten zijn medewerkers aanwezig die je vragen zullen beantwoorden.

Data en locaties SID-ins 2019

  • SID-in Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest: 10-12 januari 2019 | Brabanthal | Brabantlaan 1, 3001 Leuven
  • SID-in Oost-Vlaanderen: 17-19 januari 2019 | Flanders Expo | Maaltekouter 1, 9051 Gent
  • SID-in West-Vlaanderen: 24-26 januari 2019 | Kortrijk Xpo | Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
  • SID-in Antwerpen: 31 januari - 2 februari 2019 | Antwerp Expo | Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
  • SID-in Limburg: 14-16 februari 2019 | Limburghal | Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk

Webklassen

Ontdek of een studie bij je past: volg een webklas! Je hebt interesse in een bepaalde opleiding, maar weet niet wat die precies inhoudt? De faculteit Letteren en Wijsbegeerte organiseert daarom webklasssen.Webklassen zijn online lessenreeksen waarin je kennis maakt met de opleiding van jouw interesse. Door een webklas te volgen krijg je een reëel beeld van een opleiding, van het beoogde niveau van het eerste jaar, van het soort taken die je als student te verwerken krijgt en van de werklast die gepaard gaat met het studeren aan de universiteit.