Frequently asked questions Toegepaste Taalkunde

Ik heb een bachelor of master Taal- en Letterkunde gevolgd. Kan ik nog een master Tolken, Vertalen of Meertalige Communicatie volgen?

Bachelors (of masters) in de Taal- en Letterkunde kunnen via een voorbereidingsprogramma toegang krijgen tot de master in het Vertalen, de master in het Tolken of de master in de Meertalige Communicatie. Er zijn drie verschillende voorbereidingsprogramma’s.

  • Het voorbereidingsprogramma van 38 studiepunten kan worden gevolgd door bachelors/masters in de Taal- en Letterkunde met twee corresponderende vreemde talen. Voorwaarde is dat het onderliggende bachelorprogramma minstens 24 studiepunten per corresponderende taal omvat.
  • Het voorbereidingsprogramma van 65 studiepunten kan worden gevolgd door bachelors/masters in de Taal- en Letterkunde met één corresponderende vreemde taal en wanneer deze studenten in de onderliggende bachelor ook Nederlands hebben gestudeerd. Voorwaarde is dat het onderliggende bachelorprogramma minstens 24 studiepunten per corresponderende taal omvat.
  • Het voorbereidingsprogramma van 85 studiepunten kan worden gevolgd door bachelors/masters in de Taal- en Letterkunde met één corresponderende vreemde taal en wanneer deze studenten in de onderliggende bachelor geen Nederlands hebben gestudeerd. Voorwaarde is dat het onderliggende bachelorprogramma minstens 24 studiepunten per corresponderende taal omvat.

De voorbereidingsprogramma’s tot master in het Tolken: combinatie van ten minste twee talen, master in het Vertalen: combinatie van ten minste twee talen en master in de Meertalige Communicatie: combinatie van ten minste twee talen, vind je hier (http://www.vtc.ugent.be/node/14).

Andere frequently asked questions