Masterstudent Vertalen Bert De Kerpel finalist Groot Dictee der Nederlandse Taal

Bert De Kerpel (master Vertalen Frans-Duits) speelde op zaterdag 19 december de finale van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Samen met Bart Cannaerts nam hij het op tegen de Nederlandse scenarist en regisseur Frank Ketelaar en Volkskrantlezer Mark Beumer.

De 26ste editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal kreeg dit jaar een andere opzet dan de voorgaande. Waar het Groot Dictee vroeger een spellingwedstrijd was tussen de prominenten en de krantenlezers, werd het ditmaal een echte taalstrijd tussen de Nederlanders en de Vlamingen. Na het schrijven van het dictee volgde een finale waarin de beste speller van De Morgen een team vormde met de beste prominente Vlaming, de beste speller van De Volkskrant vormde een team met de beste Nederlandse prominent. De teamleden kregen de opdracht tien moeilijke woorden te spellen.

Bert De Kerpel (master Vertalen Frans-Duits) vertegenwoordigde Vlaanderen tijdens de finale. Hij vormde een team met stand-upcomedian Bart Cannaerts. Zij namen het op tegen de Nederlandse scenarist en regisseur Frank Ketelaar en Volkskrantlezer Mark Beumer. Het Nederlandse team maakte de minste fouten en won het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2015.