Internationalisation@Home: Project ‘Gedenkort SA-Gefängnis Papestraße’ in Berlijn

De studenten Duits van de Master in de Meertalige Communicatie werken via het project ‘SA-Gefängnis Papestraße’ mee aan de analyse, verwerking en inventarisatie van historische documenten, met het oog op het opzetten van een nieuwe tentoonstelling in het ‘Gedenkort SA-Gefängnis Papestraße’ in Berlijn.

​De voormalige Sturmabteilung-gevangenis (SA-gevangenis) in de Papestraße is de enige historische site in Berlijn waar het nationaalsocialisme al vroeg terreur zaaide en waar de onmiskenbare sporen uit het jaar 1933 nog terug te vinden zijn.

Het Gedenkort beschikt over een zeer uitgebreid archief met diverse documenten uit het jaar 1933 toen de kelders als gevangenis werden gebruikt. Een groot deel van dit archief is nog niet bestudeerd, geanalyseerd en geïnventariseerd.

In het kader van Internationalisation@Home leveren de studenten van de Master in de Meertalige Communicatie tijdens de colleges Duits: Publiekscommunicatie via het project ‘SA-Gefängnis Papestraße’ een bijdrage aan de ontsluiting en verwerking van een deel van dit omvangrijke archiefmateriaal met het oog op het opzetten van een nieuwe tentoonstelling.

De studenten Duits van de Master in het Vertalen zorgden eerder al voor de vertaling in het Nederlands van de website van het Gedenkort SA-Gefängnis Papestraße: www.gedenkort-papestrasse.de/start-134.html.