Filip Devos over spellingsvaardigheden en grammaticale kennis van laatstejaarsleerlingen secundair onderwijs

In het artikel ‘Spelling? Wasda? Leerkrachten Nederlands trekken aan de alarmbel’ uit Knack van 10 februari 2016, zegt professor Filip Devos dat ook hij de kennis van spelling en grammatica achteruit ziet gaan bij studenten eerste bachelor.

​In 2008 voerde Devos onderzoek naar de spellingsvaardigheden en de grammaticale kennis van laatstejaarsleerlingen uit het algemeen secundair. 'Voor spelling haalden de leerlingen toen de eindtermen zoals die werden opgesteld door de Vlaamse overheid', zegt hij. 'Voor grammatica haalde zo goed als niemand de eindtermen, behalve de leerlingen die Latijn volgden.

Lees het volledige artikel op Knack.be