MOOC ‘Tolken en Multimodaliteit. Tolken voor bijzondere doelgroepen: personen met een sensorische beperking of personen die moeilijk begrijpen’ nu te volgen via Zephyr

Deze MOOC (Massive Open Online Course) staat open voor tolken en niet-tolken (ook voor niet-UGent cursisten) en kan nog tot 15 maart 2018 gratis gevolgd worden via Zephyr.

​Na uitvoeren van 9 multiple choice tests (70 vragen op 70/100 punten) over de stof en 3 opdrachten (30/100) krijgen geslaagden met 65/100 een getuigschrift. Na een theoretische inleiding over multimodaliteit, participatie en interactie worden oa. guidelines gegeven voor tolken die onverwachts moeten tolken voor slechtzienden, slechthorenden, personen die moeilijk begrijpen (minderjarigen, personen die een contacttaal spreken, met een cognitieve beperking). De cursus is in het Nederlands.

De MOOC  werd ontwikkeld in het kader van een Erasmus Plusproject (2015-2018) met de partners Universiteit van Malaga, Hospital Parc Tauli Barcelona, Universiteit van Klagenfurt en UGent.

Meer informatie:
(vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie).

Praktisch:
zephyr.ugent.be : inschrijven op/zoeken "Tolkenenmultimodalit