Een opleiding kiezen

Alle opleidingen in het studiegebied van de Toegepaste Taalkunde staan in het teken van talenstudie.

Zoek je naar een talenstudie van het hoogste niveau die praktisch gericht is, dan ben je aan het juiste adres. Talen studeren is hier een kwestie van talen perfect leren beheersen, begrijpen, lezen, spreken, schrijven. De opleiding biedt een praktijkgerichte aanpak met een serieuze academische onderbouwing. Na een bachelor in de toegepaste taalkunde kan je verderstuderen tot master in het tolken, master in het vertalen of master in de meertalige communicatie.

Infodagen

Om kandidaat-studenten wegwijs te maken in onze opleidingen organiseren de faculteit en de vakgroep jaarlijks meerdere infomomenten.

Wij organiseren onze infomomenten op verschillende locaties: Schrijf nu in

Wanneer Waar Waarover

zaterdag 18 maart 2017

9-13u

Campus Boekentoren, Blandijnberg 2

Alle opleidingen Letteren en Wijsbegeerte

infomoment, infostands en proeflessen

zaterdag 22 april 2017

Campus Mercator, Groot-Brittanniëlaan 45

Toegepaste Taalkunde

proeflessen, infostands en rondleidingen op de campus

zaterdag 24 juni 2017

Aula, Volderstraat 9

UGent: alle opleidingen

dinsdag 12 september 2017

Campus Mercator, Groot-Brittanniëlaan 45

Toegepaste Taalkunde

Infodagen ouders

De Universiteit Gent organiseert ook infodagen voor ouders. Tijdens deze infosessies krijg je uitleg over de studieaanpak aan de universiteit, het verloop van een academiejaar, de begeleidingsmogelijkheden, de studiekosten, huisvesting, studentenvoorzieningen, enz. Je kan hier inschrijven voor de infosessie van zaterdag 19 november 2016.

Sid-ins

Het Departement Onderwijs en de Centra voor Leerlingbegeleiding (CLB) organiseren tijdens de eerste maanden van het jaar in elke Vlaamse provincie een SID-in beurs. SID-in staat voor Studie Informatie Dagen. Het opzet van de SID-ins is om de laatstejaars secundair onderwijs kennis te laten maken met de studiemogelijkheden na het secundair onderwijs en hen zo te ondersteunen in hun studiekeuze(proces). Ook de Universiteit Gent is aanwezig op deze SID-ins. Uit alle faculteiten zijn medewerkers aanwezig die je vragen zullen beantwoorden.

Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Brabanthal, Haasrode

12, 13, 14 januari 2017

Oost-Vlaanderen
Flanders Expo, Gent

19, 20, 21 januari 2017

West-Vlaanderen
Xpo Kortrijk, Kortrijk

26, 27, 28 januari 2017

Antwerpen
Antwerp Expo, Antwerpen

16, 17, 18 februari 2017

Limburg
Limburghal, Genk

23, 24, 25 februari 2017

Open lessen

Tijdens de herfst- en krokusvakantie kan je zelf ontdekken of Toegepaste Taalkunde (vertalen, tolken, meertalige communicatie) iets voor jou is. Je krijgt de kans om samen met onze eerstejaarsstudenten de colleges mee te volgen en te proeven van ons talenaanbod: Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch en Turks. Er worden geen speciale lessen voorbereid, je volgt de lessen gewoon samen met onze studenten en maakt dus live mee hoe het er tijdens de colleges aan toe gaat. Om de lessen zo weinig mogelijk te storen, is het aantal toegelaten studenten beperkt. Alle info en inschrijven voor de Open Lessen.

Webklassen

Ontdek of een studie bij je past: volg een webklas! Je hebt interesse in een bepaalde opleiding, maar weet niet wat die precies inhoudt? De faculteit Letteren en Wijsbegeerte organiseert daarom webklasssen.

Webklassen zijn online lessenreeksen waarin je kennis maakt met de opleiding van jouw interesse. Door een webklas te volgen krijg je een reëel beeld van een opleiding, van het beoogde niveau van het eerste jaar, van het soort taken die je als student te verwerken krijgt en van de werklast die gepaard gaat met het studeren aan de universiteit.